Terug
<< Arum-friesland.nl


 
Sport - VV Arum - Nieuws & Activiteiten

MAM(S)-Toernooi 2014, de 22ste editie

Deze editie kende een aantal deelnemers van precies 140 verdeeld over 20 teams. Er zijn jaren geweest dat dit er tegen de 400 waren. Maar zoals we allemaal weten lopen overal de ledenaantallen terug. Gelukkig is Stormvogels erbij gekomen. Vorig jaar nog in alle catagorien vertegenwoordigt, nu alleen bij de E-pupillen.  Dit jaar konden wij ook geen A en B-poule organiseren. Dit is wel jammer, omdat de verschillen in teams wel groot zijn. Het heeft de pret niet echt gedrukt, want elke deelnemer was blij met zijn/haar medaille.
Het toernooi voor de F-pupillen is altijd de meest hectische. Nieuwe deelnemers en leider/begeleiders, die nog niet zo goed weten hoe alles werkt. Deze keer verliep het wel soepeltjes, Zag bekende gezichten, die weten hoe het werkt. Arum had gerekend op 2 poules en hadden een F-team ingezet, die nog maar net uit de luiers was. Zij wisten 1 wedstrijd de 0 te houden, echter hebben niet kunnen scoren.

Voorafgaande aan een toernooi bevinden zich altijd teams op de vloer. Het was een genot om te zien, hoe 3 of 4 teams met 1 bal al een wedstrijd aan het spelen waren, met en tegen elkaar. De een veroverde de bal, de andere team speelde gewoon verder. En ja het was leuk om te zien hoe ook 4 teams er een wedstrijd van kunnen maken. Had gefilmd moeten worden, echter alleen wat foto’s. Deze foto’s en ook de teamfoto’s kan men zien op www.vvmakkum.nl fotoarchief. Of klik hier.

1ste  Makkum F1, 2de Mulier F1, 3de Makkum F2, 4de Arum F1, 5de Mulier F2, 6de Makkum F3 en 7de Arum F2(zie foto boven)

Het E-toernooi, de organisatie had een off-day, echter in de sporthal aangekomen en zien dat alles al op zijn plek stond, deed ons goed. Meedenken, dat is goed. Na de eerste ronde wedstrijden was het eigenlijk al bekend wie nummer 1 zou worden en wie nummer 7, maar ertussen in, dat was echt heel gelijkwaardig en hebben we leuke wedstrijden en strijden gezien. Een speler van Stormvogels, die wisten dat zij als nummer laatst zouden eindigen, heeft nog al zijn charmes in de strijd gegooid bij de toernooileiding, om te vragen of wij toch niet een beetje konden manipuleren.
Sorry, het verschil was overduidelijk en wij konden niets voor jullie doen. Maar het was het proberen waard.

1ste Makkum E1, 2de Arum E2, 3de Makkum E2, 4de  Arum E1, 5de Makkum E3, 6de Mulier E2, 7de Stormvogels E1

Het D-toernooi, de slagroom op de taart, en hoe, organisatorisch prima voor elkaar, 6 teams en maar 2 leiders. Het liep als een trein, met de complimenten aan Pieter Tolsma (Arum) en Albert v.d Meer (Makkum), zij hadden de teams prima onder controle. De eerste wedstrijd had eigenlijk de finale wedstrijd moeten zijn, deze eindigde in een gelijkspel, hierna begon het toernooi pas echt. Men ging allemaal voor de winst en er waren monster uitslagen van ruim 10 doelpunten per wedstrijd en niet alleen door degenen die als bovenste zijn geeindigd.Leuk toernooi.

1ste Arum D1, 2de Makkum D1, 3de Makkum D3, 4de Makkum D2, 5de Arum D2 en 6de Makkum D4

De organisatie bedankt de scheidsrechter en de leiders/begeleiders voor hun inzet zonder jullie kan een toernooi niet plaatsvinden.

Bedankt

Toernooileiding
 


v.v. Arum 3de bij uitreiking Auke Boot bokaal 2011-2012 (door Anno van der Veen)

Ieder jaar wordt er door het COVS (centrale organisatie voor voetbalscheidsrechters) Sneek en omstreken de sportiviteitsbeker uitgereikt. Woensdagavond 27 maart vond deze uitreiking plaats bij s.v. Mulier in Witmarsum. We hebben deze al eens gewonnen, maar de laatste jaren kwam Arum niet meer voor in de top 10 van de ranglijst.

 

Deze sportiviteitsbeker wordt uitgereikt in twee categorieën, de Arie Guittart bokaal voor voetbalverenigingen van 9 elftallen en hoger en de Auke Boot beker voor verengingen met minder dan 9 elftallen. Daarbij gaat de 1ste prijs naar de club die gemiddeld over alle elftallen de minste strafpunten (gele/rode kaarten) heeft behaald. Voor de Auke Boot beker kwamen voor het vorig seizoen 26 verenigingen in aanmerking. Wij zijn hierbij verdienstelijk als derde geëindigd. Tweede plaats was voor NOK (Nijemirdum/Oudemirdum) en de eerste plaats ging (2de achtereenvolgende keer) naar Scharnegoutum. De Arie Guittart bokaal ging ook voor de 2de achtereenvolgende keer naar s.v. Mulier. Beide hoofdprijzen werden uitgereikt door wethouder Wigle Sinnema.

Na het officiële gedeelte, werd er nog een lezing gegeven door de oud coördinator assistent scheidsrechter van de KNVB met leuke anekdotes, gezien vanuit het oog van de assistent scheidsrechters. 
----------------------------------------------------------------------------------------------

  

Winteractiviteiten(december'12)
Nu de winterstop (bijna) zijn intrede heeft gedaan, staan de winteractiviteiten weer voor de deur. Om de ‘koude’ periode te overbruggen, worden er voor (jeugd)leden en donateurs weer diverse activiteiten georganiseerd. Voor een aantal geldt een persoonlijke uitnodiging, voor anderen geldt: “Houd de aanplakbiljetten in het dorp in de gaten”.

do. 27 december 2012  Sportman van het Jaar 2012 *
Voor jeugdleden t/m 14 jaar.
vr. 28 december 2012  Sportman van het Jaar 2012 *
Voor jeugdleden t/m 14 jaar.
za. 29 december 2012  28e Onderlinge zaalvoetbaltoernooi *
voor alle (jeugd)leden en donateurs
in De Trije te Franeker
n.t.b.  Onderlinge zaalvoetbaltoernooi *
Voor E- en F-pupillen v.v.Arum & Stormvogels’64
In de gymzaal te Achlum
vr. 25 januari 2013 Maatklaverjassen
Voor leden en donateurs
In de herberg De Gekroonde Leeuw

voorjaarsvakantie
20-23 februari 2013 

 MAM-zaalvoetbal toernooi
Voor D-, E-, en F-pupillen
In de sporthal te Makkum
vr. 8 maart 2013 Maatklaverjassen
Voor leden en donateurs
In de herberg De Gekroonde Leeuw

*Persoonlijke uitnodiging volgt

75 jaar v.v.Arum (september 2012)
Op 1 november 2012 bestaat de voetbal vereniging Arum 75 jaar. Dit jubileum willen we het gehele seizoen door vieren met verschillende activiteiten. Er is een speciale jubileumcommissie in het leven geroepen die alle activiteiten organiseert.

 

De jubileumcommissie is druk in de weer om een afwisselend programma in elkaar te zetten. Het is de bedoeleing om vanaf 1 november, de prichtingsdatum van de v.v.Arum, hier mee te beginnen. Hier volgt alvast een globaal overzicht (o.v.b.):

- start in de eerste week van november met een gastspreker tijdens de algemene ledenvergadering
- zaterdag 3 november na afloop van de thuiswedstrijd van Arum 1 live muziek in de kantine de Bining. 
- zaterdag 29 december een zaalvoetbaltoernooi voor alle leden/donateurs in de sporthal De Trije te Franeker
- weekend van 7-8 juni 2013: diverse festiviteiten op en rond het sportcomplex de Bining. Een programma voor jong en oud, leden en donateurs en iedereen die de v.v.Arum een warm hart toedraagt! 

Oproep:
Voor het jubileumfeest (7 en 8 juni) willen we ook graag zoveel mogelijk oud-leden uitnodigen. Maar helaas kunnen we niet alle oud-leden traceren. Bent u lid geweest van de v.v.Arum en wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten omtrent het 75-jarig jubileum en/of zou u graag uitgenodigd worden voor het jubileumweekend, stuur een e-mail naar vvarum-75jaar@hotmail.com of bel 0517-641123. Als u iemand kent die lid is geweest, zou u dan dit bovenstaande bericht willen melden aan die persoon?

De jubileumcommissie: Hendrika den Breejen, Jan Hibma, Jan Brouwer, Rudmer Foppema, Nico Bruinsma, Jacob van Althuis, Pieter Tolsma en Julbert v/d Zee.

 

 

Grote Clubactie van start! (september 2012)
Vanaf Vrijdag 21 september komen spelers van de junioren van vvArum bij u langs met loten van de Grote Clubactie!
Door deze loten te kopen krijgt de vereniging extra inkomsten die hard nodig zijn. 80% van de opbrengst gaat direct naar de clubkas! En u als koper maakt kans op een leuke geldprijs!

Speler Ysbrand Dijkstra scoort 100e treffer (9 april'12)
Arum 1 wist afgelopen zaterdag door collectief hard werken 3 pnt bij te schrijven op de ranglijst en staat na zaterdag met 39 pnt op een verdienstelijke 5e plaats. Naast de 3 pnt stond er nog iets anders op het spel, zou voorhoede spelerYsbrand Dijkstra deze middag tegen Tollebeek weten te scoren? Het liet even op zich wachten, maar met een droge schuiver kreeg IJsbrand Dijkstra het aanwezige publiek figuurlijjk op de banken, naast dat het 2-1 werd voor Arum was het namelijk zijn 100ste competitiedoelpunt voor Arum 1. Door deze winst blijft Arum 1 nog volop meedoen voor de 3e periodetitel.

De andere Arum teams kwamen afgelopen zaterdag ook allemaal in actie. De beide B-juniorenteams, Arum E2 en Arum C1 teams speelden allemaal gelijk. De 7-7 van de C-junioren was niet alledaags gelijkspel. Arum 2, Arum F1 en F2 wonnen met 4-1. Alleen Arum E1 verloor deze zaterdag.

MAM-toernooi 2012 (februari'12)
Afgelopen zaterdag 25 en woensdag 29 februari werd in de sporthal van Makkum weer het jaarlijkse MAM-toernooi gehouden voor de pupillen teams. Zaterdagmorgen was het de beurt aan de F-pupillen. Arum F2, dit jonge team, verweerde zich kranig. En Arum F1 kwan net niet op het podium. Ze werden achtereenvolgens zevende en vierde. Arum E2 deed het in de B-poule bij de E-pupillen prima. Het team, bestaande uit Noah Akkerman, Hendrik Sytsma, Pieter Veldman, Jorret den Breejen en Thymo Bloemsma, kon na afloop de eerste prijs in ontvangst nemen. Arum E1 behaalde een derde plaats. Overklaste Makkum E2 (3-0) en Mulier E2 (10-0) maar waren tegen de E1 van Makkum en Mulier net niet opgewassen.
Afgelopen woensdag speelde een samengesteld D-pupillen team, een knap toernooi. Uiteindelijk werd het verrassend tweede. De laatste wedstrijd moest worden gewonnen van Mulier D1. En, dat werd spannend. Een 2-0 achterstand werd omgebogen in een 3-2 winst. Twee keer een kopgoal van Donnie Broeren (dat zie je niet vaak in de zaal) en in de laatste minuut scoorde Jorrit Tolsma de beslissende. Alle drie doelpunten werden ingeleid door prima werk van de uitblinkende Fedde Okkinga.(zie foto D-pupillen).

Kom gezellig ‘Maa(r)t’ klaverjassen (27 februari'12)
Een avondje op een ongedwongen wijze een kaartje leggen en er nog iets van meenemen ook. Elk seizoen blijkt deze avond weer een gezellig en sportief festijn te zijn. Probeer het gerust! Dit jaar wordt de tweede maat-klaverjas-avond gehouden op:
Wanneer: Vrijdag 9 maart in de Herberg De Gekroonde Leeuw.
Aanvang: 19:15 uur
Wie: voor leden en donateurs

De deelname voor u en uw introducé is € 2,50 p.p. Wilt u aan deze gezellige kaartavond meedoen, geef u dan op voor woensdag 7 maart bij Hidde Reinsma, tel 642027. 

Hup Hup Hup steun onze Club! (2 februari'12)
Jeugdsponsoractie van de Poiesz weer van start! Op 6 Februari gaat de jaarlijkse sponsoractie van de Poiesz weer van start. Tot en met 31 maart staat er in de Poiesz van Witmarsum een grote buis waar u allemaal u sponsormunten in kunt gooien. Vorig jaar heeft dit geleid tot een schitterend hoog bedrag en ook dit jaar hopen wij voor de jeugd van VV ARUM weer heel veel geld op te halen!
Bij iedere 10 euro aan boodschappen ontvangt u 1 jeugdsponsormunt die u vervolgens in de buis kunt deponeren. Daarnaast heeft de poiesz elke week 10 sponsorproducten in de aanbieding waarbij de klant het dubbele aantal jeugdsponsormunten ontvangt!Nieuw dit jaar is de GEBAKSBATTLE. De vereniging wordt uitgedaagd om de strijd aan te gaan met de andere verenigingen en zoveel mogelijk gebaksbestellingen binnen te halen. Hiervoor ontvangt u tijdens deze 2 maanden dat de actie loopt vier verschillende soorten waardebonnen in u bus. Op de waardebon staat een gebaksaanbieding. (50%korting). Dit gebak kan vervolgens besteld worden via de website van de poeiesz. Bij het bestellen dient u een speciale kortingscode in te vullen die op de waardebon staat. Per filiaal ontvangen vervolgens de verenigingen die de meeste gebaksbestellingen heeft binnengehaald respectievelijk 5000, 2500 of 1500 punten!
Zet dus de komende maand u dieet aan de kant, een eet uzelf voor VV Arum helemaal vierkant! Doet u de boodschappen in Harlingen bij de Poeiesz maar wilt u de sponsormunten aan VV Arum donderen? Neem ze dan mee naar de voetbalkantine en dan kunt u aldaar de munten in een bakje doen. Dan zorgen wij ervoor dat alle munten in de juiste koker bij de Poeiesz in Witmarsum komen! Zoals u misschien wel weet is er tijdens deze twee maanden ook altijd een promotieactiviteit bij het filiaal waar we meedoen, in dit geval dus Witmarsum. Dit zal zijn op 23 maart. Meer info over welke activiteiten hier door VV Arum zullen worden ondernomen, volgen op de website!
 

 

Onderling Zaalvoetbaltoernooi voor leden & donateurs v.a. 14 jaar (23 januari'12)
Zaterdag 14 januari 2012 om ca. 16.30 uur vertrokken de volgende teams richting MFC Maggenheim Makkum: Warschau, Charkov, Wroclaw, Kiev en Donetsk. Zoals we van deze ploegen wel konden verwachten kwamen diverse spelers een paar wedstrijden later in verband met het spelen van een inhaalwedstrijd in de competitie (de Walde-Arum). De Poland-Ukraine Cup kenmerkte zich door de sportiviteit van de spelers. Jong en wat oudere spelen sportief met én tegen elkaar. Scheidsrechters (Anne Wind & Gerben Anema bedankt!) eten tijdens en tussen de wedstrijden hun patatje en spelen zelfs mee als een ploeg een speler te weinig heeft! 
Na ruim 2,5 uur en 20 wedstrijden van 8 minuten verder was de uitslag bekend: 

1e prijs 'Kiev' 2e prijs 'Donetsk'
Lammert Wagenaar Jan Bauke Tolsma
Siebe Bijma Jarno Reinsma
Wessel Hibma Rainier v/d Veen
Kevin Wijbenga Hans Dijkstra
Sietse v/d Veen Wilco Zeemans

Spelers, scheidsrechters, chauffeurs en supporters (ca. 10, we hadden ruimte gereserveerd voor 250 pers.) : allen hartelijk bedankt! Graag tot volgend jaar.....

Jan Brouwer & Jan Hibma

De Walde - v.v.Arum (15 januari'12)
Helaas géén vervolg voor het vlaggenschip van vv Arum in het OFK te Franeker, want de jongens waren zaterdag door de KNVB ingepland om de inhaal wedstrijd tegen koploper De Walde te spelen. Ook de mannen uit Elahuizen waren een ronde verder in dit Friesche kampioenschap zaalvoetbal en tevens ingedeeld bij Arum.
Deze omstreden inhaalwedstrijd, werd kansloos verloren. De Walde was afgelopen zaterdag een maatje te groot. De 4-1 misschien iets geflateerd! zie voor wedstrijdverslag: www.voetbalnoord.nl
Komende zaterdag 21 januari speelt v.v.Arum thuis tegen Tonego. 

Jeugd v.v.Arum en Stormvogels samen in beweging (15 januari'12)
Afgelopen zaterdag 14 januari werd het onderlinge zaalvoetbaltoernooi weer gehouden tussen de zusterverenigingen Arum en Stormvolges'64 uit Achlum. In totaal waren er een 50-tal F-jes em E-tjes uit beide plaatsen. En dat was een enorme deelname.In de gymzaal van Achlum streden 's morgens eerst de F-pupillen. "s middags waren de E-pupillen aan de beurt. Bij de F-pup. was "Twente" (met o.a. Germ Epema, Anna Brouwer en Pieter den Breejen) en bij de E-pup. ook "Twente" (met o.a. Jorret den Breejen en Jorrit Tolsma) de winnaar. Foto's van dit toernooitje vind u hier

v.v.Arum ronde verder OFK (9 januari'12)
Het zaalvoetbalteam van de v.v. Arum is er in geslaagd om de volgende ronde te bereiken van het Open Fries Kampioenschap zaalvoetbal te Franeker, Er werden in de voorronde 4 van de 5 wedstrijden gewonnen met soms oogstrelend voetbal. Het team bestaande uit Nico Bruinsma, Ronald Reinsma, Julius de Snoo, Robert Rinia, Lammert Wagenaar, Tjeerd Hoekstra, IJsbrand Dijkstra en Jacob van Althuis, won achtereenvolgens van St. Jacob (3-0), Zwaagwesteinde (3-0), V. en V.'68 (4-0) en Broekster Boys (2-0). Van het Groninger Exstudentius werd met 2-1 verloren. Maar de eerste twee plaatsten zich bij de laatste 32. (96 teams dingen mee om de titel).

En Arum was 1 wedstrijd voor het einde al geplaatst. Het team staat trouwens onder leiding van Kerst Heida en oud-Arum speler Evert Tolsma. Komende zaterdag 14 januari speelt Arum weer in een poule. Nu met vier in de poule en de eerste twee plaatsen zich voor de laatste 16. De tegenstanders zijn inmiddels bekend n.l.: St. Anna, GAVC en De Walde. Arum speelt haar eerste wedstrijd zaterdag a.s. om 10.00 uur / vervolgens om 11.25 en 12.33 uur. Bij evt. plaatsing bij de laatste 16 volgt een knock-out systeem. zie ook: http://www.zvfonline.nl/OFK

Winteractiviteiten v.v.Arum in 2012 (3 januari'12)
Tijdens deze winterperiode organiseert de v.v.Arum een aantal activiteiten voor haar kader, donateurs en leden.

Datum Activiteit
8 januari Open Fries Kampioenschap
Voor senioren 1 op uitnodiging
Sporthal De Trije te Franeker
14 januari Onderlinge zaalvoetbaltoernooi
Voor E- en F-pupillen v.v.Arum &
Stormvogels’64
In de gymzaal te Achlum
14 januari Onderling Zaalvoetbaltoernooi
In MFC Maggenheim Makkum
voor leden & donateurs
vanaf 14 jaar
27 januari Maatklaverjassen
Voor leden en donateurs
In de herberg De Gekroonde Leeuw
25 & 29 februari MAM-zaalvoetbal toernooi
Voor E- en F-pupillen
In de sporthal te Makkum
9 maart Maatklaverjassen
Voor leden en donateurs
In de herberg De Gekroonde Leeuw

 

 

v.v.Arum winskje eltsenien in protte sunens, wille en sportiviteit yn 2012! (31 december'11)
Het bestuur v.v.Arum wenst alle leden en hun familie, de kaderleden en de sponsors fijne feestdagen en een voorspoedig, sportief maar vooral gezond 2012 toe.

Johan Hibma Sportman v/h Jaar 2011 (30 december'11)
Aan het eind van het jaar tussen Kerst en Oud & Nieuw werd wéér een groots programma opgezet door onze jeugdcommissie, namelijk het jaarlijkse fenomeen (33e editie), de Sportman van het jaar!
Een activiteit voor de voetbaljeugd van v.v.Arum die 3 dagen duurt. In 2 dagen mochten ze zich door middel van sportieve spelletjes bewijzen en uitvechten wie zich sportman van het jaar 2011 mag noemen. En de laatste dag volgde er een onderling zaalvoetbaltoernooi, waarop na afloop de prijsuitreiking bekent werd gemaakt. Johan Hibma mag zich net als vorig jaar de sportman van het jaar noemen. Hij werd dus overall winnaar van alle eerste prijswinnaars. Van alle prijswinnaars werd nog een foto genomen. Natuurlijk mocht Johan met de beker een ere rondje maken op de schouders van bestuurslid jan Hibma. De jeugdcommissie bedankte de vrijwilligers voor hun inzet. Prijswinnaars per catagorie:

6 t/m 8 jaar 9 t/m 11 jaar 12 t/m 14 jaar
1. Anne Brouwer 1. Jens Hilarides 1. Johan Hibma
2. Germ Epema 2. Jorrit Tolsma 2. Douwe van der Tol
3. Lars Konst 3. Jorn van Slageren 3. Fedde Okkinga


foto: de winnaars per catagorie werden v.l.n.r.: Jens Hilarides, Johan Hibma en Anne Brouwer

EURO2012 zaalvoetbaltoernooi?, doe mee! (29 december'11)
In 2012 zal de v.v.Arum weer een onderling zaalvoetbal toernooi organiseren voor leden & donateurs vanaf 14 jaar. Dit zal plaats vinden op zaterdag 14 januari van 17:00 - 20:00 uur in de sporthal MFC Maggenheim te Makkum. Opgave o.a. per e-mail is mogelijk t/m donderdag 12 januari bij de bestuursleden Jan Brouwer (grauwekat@wanadoo.nl) of Jan Hibma (baarderbuorren@hetnet.nl). Wij hopen dat jullie je allemaal opgeven!

v.v.Arum volgen via 'Uitslagen en Programma widget' (28 december'11)
Een nieuwe mijlpaal is bereikt, de zgn. "KNVB Uitslagen en Programma widget" is ter beschikking gesteld aan alle verenigingen. Met deze nieuwe functionaliteit hebben we als vereniging de mogelijkheid om een verenigingwidget op onze clubwebsite te plaatsten waarmee de uitslagen van de voorgaande 7 dagen, actuele afgelastingen en het wedstrijdprogramma van de komende 14 dagen van onze teams worden getoond. Tevens wordt eigen verenigingsinformatie, die wij via de KNVB Sportlink Clubapplicatie aan wedstrijden hebben toegevoegd, getoond. De teamwidget toont informatie van één specifiek team van de v.v.Arum, inmiddels is deze voor het team Senioren 1 aangemaakt. 

Deze widget is op verzoek van vele verenigingen in nauwe samenwerking tussen de KNVB en Sportlink Services ontwikkeld en de afgelopen periode door een groep verenigingen uitvoerig getest. Voor aanvang van de 2e helft van de competitie zal het bestuur haar leiders, trainers en leden nader informeren over hoe v.v.Arum de widget gaat inzetten.

Pupillen Arum E2 Kampioen !!!!! (19 december)
Even het seizoen in vogelvlucht..... 
We zijn met 10 enthousiaste jongens begonnen aan het najaarsseizoen en gelukkig met een thuis wedstrijd tegen Rood Geel en dit resulteerde meteen in een zwaar bevochtte overwinning 2-1. Een mooie start en een goede basis om verder te gaan. Op de goed bezochte trainingen werd er hard gewerkt aan samenspel en overspelen, want hier ligt toch de basis van een goede ploeg. De jongens begonnen te groeien en de overwinningen bleven komen en toe kwam het moment dat het kampioenschap begon te lonken. Hiervoor moesten we nog wel even afrekenen met de naaste concurrenten Leeuwarden en Leeuwarden Zwaluwen. De thuiswedstrijd tegen leeuwarden werd na een 2-4 achterstand op miraculeuze wijze in 2 minuten gelijk getrokken 4-4 en onze ongeslagen status bleef dus in stand. En dan de uitwedstrijd naar zwaluwen, met rust een 2-1 achterstand, maar we hadden wel vaker achter gestaan, dus geen probleem.Ik weet niet of het de limonade of de zenuwen waren, maar na 5 minuten in de tweede helft stonden we met 5-1 achter en onze diesel kwam helaas te laat op gaan om dit nog goed te maken.Met de eerste verlieswedstrijd 5-3 achter de rug begon de spanning toe te nemen en we mochten niet meer verliezen.Maar na twee winstpartijen 1-7 ST Anna en 4-0 Harlingen, kwam het aan op de laatste wedstrijd tegen HRC.Een moeizame, maar verdiende overwinning 1-0, maakte de droom van de jongens waar. Ik als trainer had de enorme eer om in de box de volgende mededeling te mogen doen. Jongens we zijn KAMPIOEN !!!

Een enorme gegil en gejuich was mijn beloning. Op zaterdag 17 december werden we gehuldigd als waren helden met een mooie medaille en een foto voor de krant, daarna nog even lekker aan de vette hap in de lokale snackbar It Skil. Het enthousiasme en doorzettingsvermogen van jullie is hierdoor beloont en daar mogen jullie trots op zijn, mannen !!
Ik wil graag mijn mede trainers Jarno Reinsma en Krist Hibma bedanken voor hun steun op het trainingsveld en Leider Arjan v/d Zee feliciteren met dit kampioenschap. Ook onze trouwe supporters die ons al jaren hebben gesteund door weer en wind en zware verliezen wil ik graag een enorme pluim geven, zonder jullie was het ons nooit gelukt. 

Namens een trotse trainer Francis 

Winterstop bij v.v.Arum (18 december 2011)
De winterstop is de periode waarin er niet gesport wordt gedurende de toch vaak 'koude' winterperiode. De term is vooral bekend door het voetbal. Maar ook in andere sporten kennen ze een periode dat er niet gesport wordt. De winterstop is veelal bedoeld om sporters en de sportvelden te (be)sparen.

Indeling voorjaarscompetitie jeugdteams (18 december'11)
De pupillen jeugdteams worden opnieuw ingedeeld en spelen na de winterstop in een andere poule tegen (deels) andere tegenstanders.

v.v.Arum Senioren II wint topper (3 december'11)
Na de prachtige bekeroverwinning van vorige week tegen Scharnegoutum, wachtte ons de competitie weer.
Een wedstrijd tegen Trynwalden in Oenskerk. Trynwalden stond virtueel 1 punt achter ons, maar dan moesten ze de wedstrijden die ze nog moesten spelen wel winnen. Nou, na de wedstrijd van vandaag weten we dat dat een hele toer voor Trynwalden wordt. Ondanks het feit dat de beloften een van hun zwakste wedstrijden speelden, werd er redelijk eenvoudig gewonnen van een tegenstander die van goede wil was, maar daar bleef het dan ook bij. Komt nog bij dat de beloften enigzins"gehandicapt" waren. De technische staf hamert er al weken op dat er feller getraind moet worden. Nou, dat is niet tegen dovemansoren gezegd! Aangezien we nog steeds ruim in de mensen zitten, Hans kon zelfs een snipperdag opnemen, vond Klaas dat het toch nog wat te druk was. De enkel van Anne was niet bestand tegen het goddelijke, doch enigzins zware lichaam van Klaas! Gevolg; een fikse enkelblessure. Conclusie: zaterdag niet ballen. Daar kwam bij een grieperige Rienk Vlieger en je mist twee hele aardige voetballers. Zonder iemand tekort te doen, maar Rienk is momenteel de spil van Arum 2. In de vorm van z'n leven dus! Maar gelukkig werd het vlaggenschip afgekeurd dus kon de technische staf uit die vijver vissen. Dus werden Willy v.d.K.en Redmer B. opgetrommeld om de beloften net even wat extra's te geven. Willy was niet gelukkig (vandaag) maar Redmer was de motor vandaag. Het werd uiteindelijk een meer dan verdiende 3-0 overwinning voor de beloften dankzij 2 goals van "Vlielander" Michiel de B. en eindelijk weer een prima goal van Yahmal B.
Volgende week de laatste wedstrijd van dit kalender jaar; onze "vrienden" van Zeerobben en dan hopen we de eerste competitie helft succesvol af te sluiten. Volgt volgende week het laatste verslag van dit jaar.

De trotse technische staf!

Kerst Heida blijft hoofdtrainer bij v.v.Arum  (1 december'11)
Kerst Heida is ook het volgend seizoen 2012-2013 trainer bij de zaterdag 4e klasser v.v.Arum. Het contract me hoofdtrainer Kerst Heida is met een jaar verlengd. De inwoner van Harlingen is bezig aan zijn 2e seizoen en  heeft het prima naar zijn zin bij v.v.Arum. Ook de club is tevreden over de samenwerking en daarom is op voordracht van de spelersgroep, de begeleiding en de TC en met algemene instemming van het bestuur tot contractverlenging besloten.

Bestuur vv Arum 

Voetbal-pieten op bezoek bij v.v.Arum jeugd (28 november'11)
Afgelopen maandag ( 28 november) werden de F en H pupillen bijzonder verrast op een hun gezamenlijke training. De voetbalpieten kwamen het kunstveld op rennen en wilden graag even meetrainen. Dat vonden de trainers en bovendien de kinderen natuurlijk helemaal niet erg! Op de vraag of de voetbalpieten een beetje konden voetballen waren een aantal kinderen het unaniem eens: Nee! Na de training namen de pieten de jeugd mee naar de kantine waar ze allemaal snoepgoed en wat te drinken kregen. Nadat de kinderen het drinken op hadden klonk er luid een sinterklaaslied in de hoop dat er ook nog een pakje voor een iedereen uit de zak van de pieten kwam. En ja! Na een applaus van ouders en trainers kregen iedereen welverdiend een prachtig cadeautje.

Iedereen was blij met het cadeautje nadat ze deze vliegensvlug hadden uitgepakt! Tijd voor de pieten om weer te gaan want ze hadden natuurlijk nog veel meer op het programma! De pieten lieten achteraf weten een hele mooie training te hebben gehad bij de v.v. Arum en bedanken de trainers en jeugdspelers voor de mooie avond! Zie voor de foto’s: Pieten vvArum.

Jeugdcommissie v.v. Arum

v.v.Arum Senioren II bekert door!!!! (27 november'11)
Afgelopen zaterdag speelde Arum 2 in de tweede ronde van de beker. Na de poule voorronde en ONT werd nu ook Scharnegoutum 2 verslagen en plaatste Arum 2 zich bij de laatste 16. Het werd 2-1 door doelpunten van Willy van der Kooi en Oane Wind. Deze stand stond al bij rust op het scorebord.

Arum B1 verloor de topper tegen Terschelling. Arum C1 won knap met 3-0 tegen Leeuwarden Zwaluwen. De H-pupillen wonnen hun laatste wedstrijd thuis (5-0) en werden op doelsaldo net géén kampioen. Arum E2 verloor de topper in Leeuwarden en spelen komende zaterdag weer een topper. Zie voor uitslagen e.d.: Hier
- Voor foto's (gemaakt door Willem Rienk Miedema) van Arum 2 van een paar werken terug zie fotoboek 

O, kom er eens kijken (22 november 2011)
Sinterklaas heeft laten weten dat hij op zaterdag 26 november in Arum aankomt. De aankomst is om 10:00 uur.
De uitwedstrijden van de E2- & F-pupillen worden i.v.m. de Sinterklaasintocht mogelijk verplaatst. De ouders ontvangen hiervan bericht via de (bege)leiders. De thuiswedstrijd van onze H-pupillen gaat wel door, aanvang 9:00 uur.

   

 

Sportman v/h Jaar spektakel barst weer los! (22 november 2011)
Het einde van 2011 nadert… en dat betekent niet alleen dat Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw voor de deur staat, NEE…ook de “Sportman van het Jaar” zal weer plaats vinden. Voor ieder staat de sportman van het jaar bekent als de onderlinge strijd van de jeugd om prijzen te winnen met sportieve activiteiten. Dit jaar zal de Sportman van het jaar gehouden worden op: dinsdag 27 december, woensdag 28 december en vrijdag 30 december.
Op vrijdag 30 december wordt in de gymzaal het onderlinge zaalvoetbaltoernooi gehouden. We hopen natuurlijk dat er ook dit jaar weer veel talentjes mee doen, zodat we er een leuke “Sportman van het jaar 2011” van kunnen maken! Persoonlijke uitnodiging jeugdleden volgt…

De Jeugdcommissie 

v.v.Arum Senioren I al 9 wedstrijden ongeslagen! (22 november 2011)
Afgelopen zaterdag ging Arum op bezoek bij Rood-Geel uit Leeuwarden. Voor ons als Arumers altijd een lastige wedstrijd, zo is gebleken uit het verleden. Vorige week won Rood-Geel knap thuis met 3-1 van Tollebeek, zou Rood-Geel dan een einde gaan maken aan de ongeslagen status sinds medio september? In de rust stond een stand van 0-2 op het scorebord, waar uiteindelijk de scheidsrechter bij een stand van 1-3 floot voor het eindsignaal. De doelpunten werden deze middag gemaakt door Nico Bruinsma (2x) en Ysbrand Dijkstra. Weer een mooie overwinning en zo nestelt Arum zich in de top van de 4e klasse. 

       

Heb je de wedstrijd niet live kunnen bezoeken, met dank aan onze collega's van Rood-Geel via deze link een uitgebreide foto rapportage van deze wedstrijd, klik hier.

 

Trekking Grote Clubactie donderdag 24 november (22 november 2011)
De verkoop van loten in het kader van de Grote Clubactie is voor de v.v.Arum een financiële steun voor de clubkas. Met behulp van een aantal vrijwilligers zijn de loten eind september-begin oktober huis aan huis verkocht binnen Arum. De trekking van de Grote Clubactie is donderdag 24 november a.s. En nu maar hopen dat binnen Arum een winnend lot is gevallen!

Bankbreedte!!!! (14 november 2011)
De technische staf van v.v. Arum 2 heeft opnieuw een verzoek bij de K.N.V.B. ingediend! Het blijft een schandalig iets dat er nog steeds niets aan gedaan wordt. Het is potverdikkie 2011!! Moeten er nu eerst ongelukken gebeuren? Of erger? K.N.V.B. wordt WAKKER! 
Voor degene die geen flauw idee hebben waar het over gaat; de breedte van de dug-out. Het is in deze tijd natuurlijk belachelijk dat er maar hooguit 6 mensen kunnen zitten. En aangezien Arum 2 een selectie van 19!! man heeft, een technische staf van 2 en nog wat ''aanwaaiers'', heb je al gauw gemorrel. Je bent als technische staf haast genoodzaakt om bepaalde personen in de basis te laten starten, omdat het anders een komplete veldslag zou worden. Het wordt dus of een bredere dug-out of de technische staf moet gaan selecteren op lichaamsbreedte! Nou, dan is het probleem ook gauw opgelost.


foto: ter illustratie

Oja, er werd afgelopen zaterdag ook nog gevoetbald. Het was gelukkig voor de bankzitters mooi weer! Met Johan Kingma op doel, hij verving de aan zijn hand geblesseerde Willem Miedema, werd er afgetrapt op het zonovergoten Arum complex. En zoals altijd is het tegen laag geklasseerde ploegen altijd lastig. Dat blijft een mysterie binnen de voetballerij. Maar gelukkig heeft Arum 2 geen schade opgelopen en de 3 punten gepakt. Het werd uiteindelijk 2-1 voor de v.v. tegen het altijd lastige Foarut 2. De doelpunten werden gemaakt door Anne Wind en hij is nu samen topscoorder van Arum 2 met Yahmal Brown.

 

Er was gelukkig ook weer een basisplaats voor Klaas Tolsma. Na zijn glansende toneelcarriere van de afgelopen maanden, was hij bereid gevonden om weer een rol bij Arum 2 te spelen. Hoezo stoppen op je hoogtepunt!
Volgende week de topper in Stiens. Half 3. Komt allen.

TvL

v.v.Arum teams scoren er op los! (5 november'11)
Zaterdag 5 november, wederom een volledig voetbalprogramma. Een droge zonnige dag om heerlijk te voetballen en dat werd door de meeste teams gedaan. 's Ochtends mochten onze jeugdteams MP-F-E1-E2 pupillen en C-junioren genieten van het thuis voordeel, vele toeschouwers kwamen een bezoekje brengen aan het Sportcomplex de Bining en waren getuige van een waar doelpunten festijn. Om 9:00 uur was de afstrap van onze jongste pupillen tegen RES uit Bolsward, een wedstrijd welke met een 7-0 ruststand al was beslist, na rust scoorde RES nog 1x en zo werd de eer gered voor onze gasten. Met een 8-1 eindstand bezetten onze Mini-Pupillen een gedeelde 1e plaats in de ranglijst.

Foto: wedstrijd Arum MP - RES MP

Vervolgens kwamen de pupillen van E1 olv Pieter Tolsma en Hans Dijkstra in actie tegen Terschelling, een prima wedstrijd met uiteindelijk een score van 6-2 op het wedstrijdformulier. Ondertussen werd op het hoofdveld de wedstrijd tussen Arum C1 en WTTC gespeeld, onze C-junioren zijn nog ongeslagen en aan deze status kwam vanmorgen dan ook geen verandering, het werd maar liefst 12-0 en zo blijven onze C-junioren koploper. Tijdens de warming-up waren onze F-pupillen inmiddels op de hoogte gebracht door leider Douwe Konst van de ongeslagen status van de tegenstander van vanochtend, St. Annaparochie. Er werd goed gevoetbald en de Arumers scoorden 3x, laat St Anna na het laatste fluitsignaal 1 doelpunt te kort komen, met een 3-2 eindstand als mooie opsteker voor onze F-pupillen als resultaat. De spanning nam toe op het sportcomplex toen de E2-pupillen het kunstgrasveld betraden, de vraag was of onze talenten opgewassen zouden zijn tegen Leeuwarden E4. In de eerste fase van de wedstrijd was Leeuwarden de betere ploeg en kwamen dan ook verdient op voorsprong. Het is een zeer boeiende wedstrijd geworden, bij een stand van 4-4 floot club-scheidsrechter Coen Miedema voor de laatste keer, met deze uitslag handhaafd Arum zich boven aan de ranglijst met uitzicht op het kampioenschap.
Waar de jongste teams thuis op schot waren, lieten onze B-junioren en Senioren van zich spreken op vreemde bodem. De B1-junioren behaalden een knappe overwinning (0-4) tegen Nijland B1, waar B2 het wederom moeilijk kreeg tegen Oosterlittens B1. Jongens houd de moed erin! Dat onze Senioren teams in een ware topvorm verkeren is inmiddels wel bekend, echter wat is de houdbaarheid? Aan succes lijkt géén einde te komen, ook vanmiddag werd er door beidde teams weer gewonnen, proficiat. Voor het wedstrijdverslag Senioren II klik -> HIER. Een lekkere voetbalzaterdag met een goed resultaat. Ga zo door!
Voor de uitslagen en het programma voor volgende week zaterdag klik op deze link

v.v.Arum Senioren II bekert door!!!! (1 november'11)
Wat vooraf al een unieke wedstrijd was, er had zich namelijk nog nooit een tweede elftal van de v.v.geplaatst voor de tweede ronde, krijgt een heel smakelijk vervolg. Na een niet al te geweldige voorbereiding hebben we uiteindelijk met 5-2 gewonnen! Een hele knappe prestatie aangezien het derde van ONT hoger speelt, en ook nog eens aangevuld was met spelers uit het tweede en talentvolle A junioren.

 

We hadden een prima begin en eigenlijk de eerste kans was direct raak. Prima goal van Jeroen van Dellen. Ook bij de tweede goal was Jeroen betrokken. Na een goede actie legde hij de bal panklaar voor Arum's nieuwste aanwinst: Anne(Oane) Wind. Die later overigens nog een prima goal maakte. Uiteindelijk gingen we met een 2-1 voorsprong de rust in. 
Na rust was er wel wat druk van ONT, maar tot grote kansen kwam dit niet. Mede door een uitstekend geleidde defensie van Rudmer Foppema en daarachter een steeds beter keepende Willem Miedema. Al snel maakte Rienk Vlieger een fantastische goal wat toch wel een beetje de genadeklap was voor ONT. Het werd nog even spannend omdat ONT volledig onverwacht 3-2 maakte, maar al gauw daarna kwam de 4-2 en de 5-2. 
Werkelijk een fantastische prestatie van een ploeg die steeds beter gaat voetballen, maar waar bovenal iedereen erg goed met elkaar omgaat. Op naar de tweede Knock-Out ronde!!!!

Leden v.v.Arum tonen hun betrokkenheid tijdens ALV 2011 (Oktober'11) 
Vorige week woensdag 19 oktober j.l. heeft de v.v.Arum haar Algemene Ledenvergadering gehouden in de Herberg De Gekroonde Leeuw. De opkomst was wederom geweldig te noemen, het bestuur mocht maar liefst 22 (kader)leden welkom heten. Bijzondere aan deze avond was o.a. dat de 5 ereleden die de v.v.Arum rijk is allen aanwezig waren (zie onderstaande foto).

 

Foto vlnr: Piet Folkerts, Rinze Veenstra, Johannes van IJs, Hidde Reinsma en Jacob van Althuis

Om 20:00 uur vond de aftrap plaats. Vervolgens werden achtereenvolgend de notulen van de algemene jaarvergadering van vorig jaar voorgelezen door Berber van IJs. Daarna volgde het jaarverslag opgesteld door onze secretaris Anno v/d Veen en voorgelezen door Julius de Snoo, hierin alle ins en outs van de voetbalvereniging over het seizoen‘10-’11.
Het financiële jaarverslag, opgesteld door Afke Huitema, zag er ook dit jaar weer verzorgd uit. Het afgelopen seizoen werd met een positief resultaat afgesloten. Hetgeen door de kascommissie werd bevestigd en goedgekeurd. De commissie bestond het afgelopen seizoen uit: Folkert Bruinsma & Ysbrand Dijkstra. Tijdens ledenvergadering waren vanuit het bestuur aftredend en niet herkiesbaar, Folkert Tolsma en Joris van Althuis. Folkert is 16 jaar actief geweest als wedstrijdsecr. en Joris ruim 8 jaar als voorzitter. Ze werden in de bloemen gezet en met een woord van dank voor hun inzet namen zij als bestuurders afscheid van de v.v.Arum. Vanaf heden zal een nieuw gezicht het bestuur gaan versterken, te weten Gosse Wijbenga in de functie als wedstrijdsecr. jeugd. Gosse werd van harte welkom geheten en veel succes toegewenst. 

foto: Folkert (l) en Joris (r) bedanken elkaar voor de fijne samenwerking

Een aantal afscheidnemende vrijwilligers, te weten Douwe Akkerman (4 jaar leider pupillen), Nynke Hettinga (4 jaar redactielid Clubblad), Uilkje Smidts (1 jaar leidster pupillen), Sjors Jepkema (10 jaar leider pupillen/junioren) werden door de voorzitter bedankt voor hun inzet voor de v.v.Arum.
Nog 1 jaar, om precies te zijn 1 November 2012, dan bestaat de v.v.Arum 75 jaar. Er is inmiddels een commissie in oprichting en de leden werd gevraagd om hun ideeen kenbaar te maken, speciaal hiervoor is door het bestuur een e-adres aangemaakt; vvarum-75jaar@hotmail.com. Het moet een onvergetelijk feest gaan worden! 
Een ieder kreeg tijdens de rondvraag de gelegenheid om zijn/haar haar vraag voor te leggen aan het bestuur, waarna om ca. 22:00 uur de vergadering werd gesloten. Dit was een kort verslag van de ledenvergadering. Voor een uitgebreider verslag verwijzen wij naar de eerst volgende algemene ledenvergadering in 2012.

Jeugdleden v.v.Arum naar Jong sc Heerenveen- Jong Ajax (9 oktober'11)
Het is bijna Herfstvakantie en zoals gebruikelijk de afgelopen jaren organiseert onze jeugdcommissie kaarten voor de wedstrijd Jong-Heerenveen - Jong-Ajax. Gezellig met z'n allen naar het Abe Lenstra stadion. De kaartjes voor deze wedstrijd worden a.s. dinsdagavond besteld door de jeugdcommissie. Geef je dus uiterlijk dinsdag 11 oktober op. Anders kunnen wij geen kaarten voor de wedstrijd garanderen. Neem voor de avond wel een klein “lunchpakket’’ mee, met een beetje eten en wat drinken voor in de pauze. Het was een geslaagde avond! Tijdens deze avond zijn ook een aantal foto's gemaakt, klik hier.

Programma in het kort:
Wat? Wedstrijd Jong Heerenveen/Emmen – Jong Ajax
Wanneer? Maandag 17 oktober 2011
Waar? Abe Lenstra Stadion
Hoe laat? 19.00 uur
Verzamelen? 17.30 uur, sportterrein de Bining

We hopen jullie allemaal te zien op maandag 17 oktober in het Abe Lenstra Stadion!

Jeugdcommissie v.v. Arum 

KNVB Voetbaldagen op 10 locaties in de herstvakantie (8 oktober'11)
Lekker 3 dagen voetballen in de herfstvakantie? District Noord van de KNVB organiseert op 10 locaties voetbaldagen voor E-, D-pupillen en C-junioren.Op de velden van Sneek Wit-Zwart, LAC Frisia 1883, FC Assen, GVAV Rapiditas, De Pelikanen, SJS, MSC, FC Meppel en De Weide kan door meisjes en jongens drie dagen lekker gevoetbald worden. Activiteiten zoals trainingen, 4 tegen 4, 7 tegen 7, voetbalcircuit en een penaltybokaal vormen de hoofdmoot. Als klap op de vuurpijl krijgen alle deelnemers ook nog een volledig voetbaltenue en een bal van Nike.
De begeleiding bestaat uit gediplomeerde trainers en het overige kader is met zorg uitgezocht. Kinderen van 8 t/m 14 jaar kunnen zich inschrijven voor deze Voetbaldagen in de herfstvakantie. Schrijf je snel in en ga deze sportieve uitdaging in de herstvakantie aan!Inschrijven? Ga naar: inschrijven.knvb.nl. Info? Bel met 0513-618970.

 

v.v.Arum Senioren II door naar 2e ronde KNVB-beker (2 oktober '11)
Het 2e senioren team, welke wordt begeleid door Thon van Loon en Robert van Althuis, heeft zich geplaatst voor de 2e ronde om de KNVB-beker. Na enige tijd van onzekerheid, mede omdat de wedstrijd in de voorrondes tegen Lions door omstandigheden niet heeft plaats gevonden, heeft de KNVB dit bekend gemaakt. De wedstrijd tegen Lions hoeft niet meer te worden gespeeld en daarmee is Arum Senioren II officieel door naar de 2e ronde om de KNVB-beker.
Hier zullen de krachten worden gemeten met de boys van ONT 3 (Opeinde), uitkomende in de res. 4e klasse. Deze wedstrijd zal op zaterdag 22 oktober worden gespeeld. Meer informatie volgt.

Arumer spelers genieten van zonnige weer (1 oktober'11)
Er werd afgelopen zaterdag weer volop gevoetbald op het sportcomplex De Bining. Van de 10 teams kwamen er 6 hiervan in actie. De MP- en F2-pupillen hadden een vrije zaterdag, waar ons dames- en B2-team door een te krappe bezetting jammer genoeg niet in actie konden komen. Het was fantastisch voetbalweer en het resultaat mocht er dan ook zijn. De Arumers waren in vorm en waren dan ook wellicht in de gelegenheid om van het mooie weer te genieten. Alleen ons Senioren II team kwam van een koude douche terug uit Witmarsum. Voor de uitslagen en het programma voor volgende week zaterdag klik op deze link

                         

Aftrapbijeenkomst voor pupillenkader (september'11)
Op 30 september, 7 en 14 oktober organiseert district Noord van de KNVB aftrapbijeenkomsten. Graag wil de KNVB met het pupillenkader (trainers, leiders en coördinatoren) aftrappen op weg naar nog meer en beter voetbal.Thema’s zijn:het geven van training en het coachen van wedstrijden.Samen met het pupillenkader wil de KNVB de mogelijkheid biedden in de praktijk van gedachten te wisselen over beide onderwerpen, de topactiviteiten binnen de club en voor de pupillen! Samen, met alle aanwezigen, training geven aan pupillen en een wedstrijd coachen van pupillen, een ware uitdaging.
Deelname is vrijwillig en er zijn geen kosten aan verbonden. Het volledige programma is te vinden op de knvb-site. Inmiddels heeft het jeugdkader van de v.v.Arum de uitnodiging per e-mail mogen ontvangen.

 

Algemene Ledenvergadering 2011(september'11)
De voorbereiding voor de jaarlijkse algemene ledenvergadering is inmiddels weer begonnen, deze staat gepland voor woensdag 19 oktober a.s.. Tijdens deze ledenvergadering zal voldoende gelegenheid worden geboden om inzicht te krijgen in het wel en wéé van de v.v. Als bestuursleden zouden wij het zeer op prijs stellen als leden hun stem laten gelden tijdens deze vergadering. De bestuursleden zijn ook vrijwilligers en zullen op deze avond hun betrokkenheid aan jullie tonen. Laat zien dat jij ook betrokken bent bij de v.v. Arum! Persoonlijke uitnodiging volgt.
Nogmaals willen we benadrukken dat ouders van jeugdleden ook van harte welkom zijn. Persoonlijke uitnodiging volgt begin oktober. Tot dan!

  

Beschuit met muisjes… van harte gefeliciteerd! (september'11)
Michel en Nynke Jorna - Hettinga, Marc en Marit, met de geboorte van hun dochter en zusje Tess. Tess is geboren op 6 september j.l.

‘Fijn dat je er wéér bent!’ (10 augustus 2011)
De trainingen gaan voor alle teams in de maand augustus weer van start, een periode waar mogelijk nog menig één van zijn/haar vakantie zal genieten. Onder regie van het bestuur zijn we de afgelopen maanden druk in de weer geweest om o.a. de teamindeling, begeleiding, sponsoren, de trainingstijden, evt. oefen-wedstrijden… verder vorm te geven, het resultaat mag er zijn en is te lezen in het clubblad editie augustus. Hiermee is een belangrijke basis gelegd voor het komende voetbalseizoen.
Ervan uitgaande dat alle beschikbare leden graag willen voetballen bij de v.v.Arum zijn we tot deze teamindeling gekomen, met als uitgangspunt dat iedereen ook voldoende speelminuten zal krijgen tijdens de wedstrijden op de zaterdag. In totaal hebben we 126 actieve spelers weten te verdelen over de diverse teams per leeftijdscategorie, waarbij in de jeugd onze E-pupillen en B-junioren uitkomen in een 1e en 2e team. Dit is mede tot stand gekomen doordat we voor de E-pupillen dispensatie hebben aangevraagd en de intensieve samenwerking met Stormvogels’64 (Achlum) met succes hebben kunnen voortzetten. De spelers zijn/worden in deze categorieën ingedeeld o.b.v. hun voetbalkwaliteiten, zodat naar verwachting ook in competitieverband de maximale spelvreugde zal worden bereikt.
Daarnaast mogen we ook een aantal nieuwe leden verwelkomen en willen we nog graag een aantal ‘kabouters’ enthousiast krijgen om onze jongste pupillen te versterken. Nieuwe leden zijn natuurlijk van harte welkom, hoe meer hoe beter.
Dit geldt natuurlijk ook voor onze vrijwilligers, we streven als v.v. Arum naar een dubbele bezetting qua begeleiding voor onze teams, met maar liefs ca. 70 vrijwilligers gaan we dit seizoen van start. Hier mogen we trots op zijn, vandaag de dag is ‘vrije tijd’ een kostbaar begrip aan het worden, geweldig dat wij er als v.v.Arum in slagen een goede balans aan te brengen in ‘vrijwilliger mag’ i.p.v. ‘vrijwilliger moet’. Vele handen maken licht werk!

Transfer-nieuws?
Interview spelers vvArum tijdens eerste training

Door het verstrekken van deze augustus-editie van het clubblad hopen wij jullie voldoende te informeren over de start van het nieuwe seizoen. Tevens kun je voor o.a. nieuws, activiteiten, e.d. onze website www.arum-friesland.nl/sport raadplegen. In opkomst is ook de website VOETBAL.NL als het gaat om competitie-indelingen, uitslagen en standen, zeker een aanrader. Als v.v.Arum maken we steeds meer gebruik van het communicatiemiddel ‘e-mail’. Heel handig voor een leider om snel even te communiceren over b.v. de vertrektijd of tijdstip van aanwezigheid in de box. Indien je de beschikking hebt over een e-mail adres, maken we hier graag gebruik van. Let wel: In de sport wordt, zeker als er iets misgaat, vaak de schuld gegeven aan het begrip (mis) communicatie. Als bestuurder op welk niveau dan ook, is het moeilijk het begrip communicatie een praktische inhoud te geven. We zijn immers allemaal vrijwilliger -we doen het er ‘even’ bij- en dus niet professioneel geschoold. Heb je een vraag of suggestie, neem als lid of ouder ook zelf het initiatief, communiceren doen we samen!
Dit de laatste editie van het clubblad, …. het clubblad zal niet verdwijnen maar zal terugkomen in een modernere - kleurrijke vorm, waarbij wel het aantal uitgaven terug zal gaan naar twee per seizoen. De verwachting is dat deze begin 2012 zal verschijnen en zijn dan natuurlijk ook zeer benieuwd naar jullie reactie(s).
Fijn dat je er wéér bent….., als bestuur hopen wij dat je met veel enthousiasme aan het nieuwe seizoen gaat beginnen, hierbij succes en vooral heel veel plezier toegewenst tijdens de trainingen en competitiewedstrijden!

Joris van Althuis 

v.v.Arum 1 treft gerenommeerde tegenstanders in beker (8 juli 2011)
De voorbereidingen voor het nieuwe voetbalseizoen zijn in volle gang en begint steeds meer vorm te krijgen. Inmiddels heeft de voetbalbond ook de pouleindeling bekend gemaakt van de KNVB Beker. v.v.Arum is ingedeeld in een poule met louter gerenommeerde tegenstanders. In de maand augustus kan het team o.l.v. hoofdtrainer Kerst Heida zich warm gaan draaien tegen achteréénvolgens Oudehaske, Heerenveenseboys en AVC.

Ook zal ons 2e senioren team dit seizoen uit gaan komen in de KNVB Beker, poule-indeling wordt mogelijk spoedig bekend gemaakt door de KNVB.

Speelverbod dreigt voor 143.631 amateurvoetballers (24 juni 2011)
Voor bijna honderdvijftigduizend amateurvoetballers in Nederland dreigt een speelverbod in officiële competitie- en bekerduels. Zij hebben nog geen geldige spelerspas voor volgend seizoen laten maken. Dat stelt de KNVB op haar website. De bond waarschuwt clubs en spelers tijdig pasfoto's in te sturen. Anders dreigt onmiddellijk een speelverbod. 'In de maanden juli en augustus van dit jaar loopt van een groot aantal spelerspassen de geldigheidsdatum af en deze moeten vervangen worden', stelt de KNVB, die op 22 juni nog 143.631 pasfoto's tekort kwam. Zonder die foto's mogen de amateurs komend seizoen geen officiële wedstrijden voetballen. 

Binnen de v.v.Arum gaat het goed met de geldige spelerspassen. Het percentage van de 143.631 = 0,002%, wat overeen komt met 3 spelerspassen. De betreffende 3 spelers zijn inmiddels benaderd door onze secretaris Anno v/d Veen om spoedig een nieuwe pasfoto in te leveren! 

KNVB: Uitslagen en Programma widget (23 juni 2011)
Binnenkort wordt een nieuwe mijlpaal bereikt binnen het project AV Digitaal. Dan stelt de KNVB namelijk de zgn. "KNVB Uitslagen en Programma widget" ter beschikking aan alle verenigingen. Met deze nieuwe functionaliteit kunnen we als vereniging een venster op onze clubwebsite plaatsen waarmee de uitslagen van de voorgaande 7 dagen, actuele afgelastingen en het wedstrijdprogramma van de komende 14 dagen van onze teams worden getoond. Tevens wordt eigen verenigingsinformatie, die wij via de KNVB Sportlink Clubapplicatie aan wedstrijden hebben toegevoegd, getoond. Dit betreft dan o.a.: kleedkamer- en veldenindeling, eventueel te spelen oefenwedstrijden en vertrek-/ verzameltijden voor te spelen uitwedstrijden.

Deze widget is op verzoek van vele verenigingen in nauwe samenwerking tussen de KNVB en Sportlink Services ontwikkeld en de afgelopen maanden door een groep verenigingen uitvoerig getest. Vóór aanvang van het nieuwe seizoen 2011/'12 zal deze nieuwe functionaliteit door de KNVB gratis aan de verenigingen beschikbaar worden gesteld. Voor aanvang van de competitie zullen wij onze leiders, trainers en leden nader informeren over hoe wij de widget gaan inzetten binnen de v.v.Arum. 

Competitie indeling Arum 1 bekend (20 juni 2011)
De nieuwe competitie indeling voor volgend seizoen voor het vlaggenschip van de v.v. Arum is inmiddels bekend. Zes nieuwe teams zijn er in de 4e klasse A bijgekomen. Vijf oude bekende, Beetgum, DWP (st. Johannesga), Rood Geel, Tollebeek en Creil en 1 nieuwe club n.l. Tonego uit Luttelgeest. Verder natuurlijk Workum (trainer Frans Molenaar), Foarut (Pope Leffring), SVM, De Walde, TOP'63, Espel en DESZ. De competitie start op zaterdag 3 september.

Wist U dat…

# Gosse Wijbenga is getrouwd met Akkie van der Werff op vrijdag 10 juni j.l. om 12:00 uur in het gemeentehuis van Kollum. ’s Avonds het huwelijk feestelijk is gevierd in Andringastate te Marssum.

# elk seizoen er kleding blijft liggen in de boxen, kantine of op de sportvelden, het kan variëren van schoenen tot trainingsjassen. Deze worden opgehangen in de hal in de Bining. Na een bepaalde periode worden de kapstokken leeg gehaald, immers blijkbaar is de eigenaar niet meer geïnteresseerd. Mis je nog kledingstukken, neem contact op met bestuurslid Joris van Althuis. Indien ná 1 augustus’11 de eigenaar zich niet heeft gemeld wordt de kleding aangeboden aan het Leger des Heils of een soort gelijke instelling.

# aan het einde van elk seizoen de ontwikkeling van elke individuele speler t/m de D-pupillen worden gemeten. Hiervoor zijn een aantal standaard oefeningen opgezet door de jeugdcoördinator Gosse Wijbenga. Deze oefeningen zijn aan het einde van het seizoen weer gemeten, om zo de prestatie en ontwikkeling van onze jeugdspelers te kunnen volgen, maar ook te stimuleren. Tijdens het jeugdkamp heeft ieder spelend jeugdlid een certificaat met daarop het behaalde individuele resultaten mogen ontvangen.

# onze hoofdtrainer Kerst Heida er een hele boekhouding op na houdt. Totaal hebben er dit seizoen 71 trainingen plaats gevonden, de trouwste bezoekers vanuit de 1e selectie zijn Michiel de Boer (62x), Lammert Wagenaar (61x) en Tjeerd Hoekstra (61x). Bij de 2e selectie waren Hans Dijkstra (35x), Sander de Boer (34x) en Jos Reinsma (33x) van de partij! IJsbrand Dijkstra mag zich topscorer noemen met 21 competitie treffers, waarbij Michiel de Boer 33x namens Arum 2 het net bij de tegenstander deed trillen.

# de seniorenspelers reeds informatie hebben mogen ontvangen over de voorbereiding van het komende seizoen 2011-2012. De eerste training zal o.l.v. Kerst Heida van start gaan op zaterdag 6 augustus aanvang 10:30 uur.

'Heerlijk dat het even niet over voetballen gaat’ (JvA- juni 2011)
Papa die op zaterdag de kozijnen eindelijk verft en de tuin onkruid vrij maakt, mama die ineens de afstandsbediening op zondagavond weer mag hebben. Een cultuurschok dendert door de gezinnen, want: het voetbalseizoen is voorbij. ‘We kunnen weer eens gaan fietsen of wandelen”.
We komen de voetballoze periode wel door met kaatsen, autosport, tennis en wielrennen en in deze weken gaan de echte voetbalfans voortdurend op zoek naar transfernieuws. Bij Arum blijven de spelers bij dezelfde club, van een transfer is zeker géén sprake. Ja transfervrij kennen we wel, een aantal spelers hebben jammer genoeg reeds hun lidmaatschap opgezegd. Voor ons als bestuur een onzekere periode, wie houden er op, wat komt er bij? Want dat bepaald voor een groot deel de teamindeling van het komende seizoen. v.v.Arum heeft geïnformeerd naar een aantal spelers van ons naast gelegen voetbalclub Stormvogels’64 uit #Achlum. De transferprijs daar is enorm gestegen nadat o.a. Foppe de Haan en Bill Clinton van zich hebben laten spreken. Een fijne samenwerking is realistischer en binnen de jeugdteams gewenst en dus van onschatbare waarde voor het voortbestaan voor beide verenigingen.
We hebben ons (supporters, spelers, kader, sponsoren) als ware voetbalfans geweldig ingezet het afgelopen voetbalseizoen, daar wil ik iedereen namens het bestuur hartelijk voor wil bedanken. Maar het is allemaal zoveel leuker als je meedoet om de prijzen. Onze jeugdteams hebben het zwaar gehad, maar gingen elke wedstrijd vol goede moed op weg naar een doelpunt. De seniorenteams hebben een wisselvallig seizoen beleefd, toch hebben vele teams binnen de v.v. het seizoen winnend of met een gelijkspel weten af te sluiten, n.l. 1e, 2e, dames, A- en B-junioren en de H-tjes.
Nu eerst lekker van de voetballoze maanden genieten en we hopen jullie allemaal weer te zien aan het begin van het volgende seizoen welke medio augustus alweer los barst op de velden. Voor diegene die het toch niet kan laten even tegen een bal te trappen, het sportcomplex is altijd en voor iedereen geopend!

v.v.Arum neemt deel aan KIKA toernooi (10 juni 2011)
De spelers en begeleiding van Arum 1 hebben op vrijdagavond 10 juni j.l. voor Pinksteren deelgenomen aan het Kika-toernooi. Een toernooi georganiseerd door de Harlinger voetbalclubs waar er wordt gespeeld voor het goede doel: KIKA (kinderen kankervrij). Gastploeg in Harlingen was dit jaar v.v.Arum. Om 18:30 uur vond de aftrap plaats op het sportcomplex te Robur. Onze spelers van v.v.Arum konden de Harlingers niet overtuigen van hun spel, de twee gespeelde wedstrijden werden verloren met een stand van 2-0. Alleen daar was het die avond dan ook niet om te doen, het ging erom geld te werven voor Kika. Menig toeschouwer betrad het sportcomplex van Robur door € 2,- entree te betalen en dus een grote opbrengst voor dit uitstekende doel. Na de wedstrijd was er in de kantine een optreden van Wiebe en Wijtze en Sven, die ook op vrijwillige basis hun bijdrage leveren! De aanwezige selectie van v.v.Arum heeft die avond nog een voetbal gesponsord t.w.v. € 120,- alles ten gunste voor dit uitstekende doel! 

 

SLOTWEEKEND LOSGEBARSTEN! (3 & 4 juni 2011)

[Penaltybokaal]
Een ieder werd afgelopen vrijdagavond van harte welkom geheten op het sportcomplex de Bining, hiervoor was een programmaboekje opgesteld door speler Rudmer Foppema, zo speciaal dat we jullie tekst niet willen onthouden. Het zou een bijzondere avond gaan worden, bijzonder omdat omstreeks acht uur bekend zou worden wie zich de absolute penaltykoning van Arum mag noemen! Er heerst al weken een gespannen sfeer in ons dorp. Want wie, o wie zal accelereren vanavond. Wie stuurt onze beste keeper sinds jaren van het kastje naar de paal. Wie jast die bal door de touwen als het erom gaat?

                       


Foto: vlnr: Germ Epema (F2), Pieter den Breejen (H1), winnaar Jorret den Breejen (F1), 
Robert Rinia (keeper Arum 1), Niels Sijtsma (D1), Hidde Schoot (E1)

[Jouke's Memorial Match]
Dat in het voor en na programma nog wat wordt gevoetbald is leuk, maar slechts bijzaak. Het schijnt zo te zijn dat ene J. Kuipers na zo'n twintig tot dertig jaar in het eerste gevoetbald te hebben, afscheid neemt. Nou leuk voor hem. Daar er een blik open getrokken is met grote namen uit het verleden, bankzitters van weleer en Arum 1 coryfeeën is ook wel aardig. Te noemen: Ferdinand Boersma, Willem Overal, Michel Jorna, Jacob Huizinga, Wietse Wiersma, Jan Hiemstra, Elmer Bijma, Pieter Tolsma, Lieuwe Tolsma, Rene v/d Veen, Anno v/d Veen, Joris van Althuis, Richard Velzen, Thon van Loon, Klaas Jan Miedema, Mark van Krimpen, Pope Leffring, Jacob van Althuis en Dirk Sieswerda.

 

Laten we met z'n allen hopen, dat de avond rustig zal verlopen. Naar verluid, trekt dit enorme evenement lugubere types naar ons dorp. Er zullen dan ook suppoosten worden ingezet om de veiligheid te garanderen.

                        

Ok Jouke, even serieus nu (zoals jij ook altijd bent). Wij, eerste elftalspelers, bestuursleden en supporters hebben al die jaren van jou voetbalkunsten en humor genoten. We hopen dat je hebt genoten van deze avond, zowel van het voetbal als van het weerzien met oude vrienden. Het is je van harte gegund.

                        

 

[Voetbalkamp & Levendvoetbalspel & BBQ]
Het was al weer een tijdje geleden dat de v.v.Arum een jeugdvoetbalkamp heeft georganiseeerd. Zo aan het einde van dit seizoen moest het dan maar weer eens gebeuren, een waar voetbalkamp o.l.v. onze jeugdcommissie. De weersomstandigheden waren perfect, de middelen aanwezig, opgave voldoende, een programma vol activiteiten en een jeugdcommissie in topvorm. Al met al kijken we terug op een zeer geslaagd kamp, waar een ieder voldaan maar vooral ook moe huiswaarts keerde.

                        

Na het levend voetbalspel was er voor jong en oud gelegenheid om van de barbecue te genieten. Een geslaagd slotweekend! Voor de nodige kiekjes klik hier. Hierbij willen we onze spelers, begeleiding en supporters langs deze weg bedanken voor hun inzet en steun die ze het afgelopen seizoen hebben gegeven aan onze vereniging. Bedankt hiervoor!!!!
Een ieder alvast een hele zonnige en prettige vakantie toegewenst. Geniet ervan!

[Programma slotweekend]

v.v.Arum presenteert: Voetbalkamp 2011 (mei 2011)
Over een aantal weken is het dan zover!! Het is weer tijd voor een kamp, een "echt voetbalkamp". Het voetbalkamp zal georganiseerd worden op: 3 en 4 juni.
Het is bestemd voor de F, E, en C-pupillen van het afgelopen seizoen (2010 en 2011). Er zal een tent worden opgezet bij het sportcomplex "de Bining", waar douche- en kleedgelegenheid aanwezig zijn. Het eten wordt dit jaar verzorgd door de heer R. den Blijker. Ook zal er tijdens het kamp (vrijdag 3 juni om 19:15 uur) gestreden worden om de Penalty-bokaal, tevens ook voor de H-pupillen. De winnaar is dan een seizoen lang de beste ‘penaltynemer van de jeugd’.

Wanneer aanwezig: - F-jeugd: zaterdagmorgen 10:00 uur.
                                 - E en C-jeugd: vrijdagmiddag om 17:00 uur.
Tot wanneer:           - F-,E- en C-jeugd: zaterdagmiddag om 17:00 uur. 

  

Doe je mee? Geef je dan op door het onderstaande strookje in te leveren voor 21 mei bij:
Redmer Brouwer, Grauwe Kat 21
Nico Bruinsma, Julianastraat 7

Of mail je naam, team waarin je speelde en je leeftijd naar: redmerbrouwer@gmail.com
Wij hopen natuurlijk op jouw deelname!

De Jeugdcommissie
v.v.Arum 

Jouke Kuipers hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen (7 mei 2011)
Aankomende zaterdag 7 mei a.s. zal Jouke Kuipers zijn laatste officiele thuiswedstrijd spelen voor het vlaggenschip van de v.v.Arum. Zaterdag speelt v.v.Arum namelijk haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen IJVC en dit zal tevens betekenen dat Jouke voor het laatst in het 1e elftal in Arum is te bewonderen. Jouke zal na dit seizoen de geschiedenis in gaan als de langst spelende Arum speler in Arum 1, deze eer was tot op heden toebedeeld aan erelid Jacob van Althuis. Jouke begon zijn sportieve carrière als voetballertje bij v.v.Arum en is al jaren een vaste kracht binnen Arum 1. Spelend vanaf links op het middenveld, verdedigend en ook het scoren van een doelpunt ging hem gemakkelijk af, perfecte timing zowel in het veld als qua voetbalhumor buiten het veld. Een echte voetballiefhebber in hart en nieren! Als één van de weinige Arum-spelers is hij twee keer met Arum 1 gepromoveerd naar een hogere klasse. 

Voetbalvereniging Arum wenst Jouke alvast voor aankomende zaterdag een hele fijne laatste thuiswedstrijd toe, waarna de week daarop opvolgend daadwerkelijk na de uitwedstrijd tegen Foarut de voetbalschoenen symbolisch aan de wilgen kunnen worden gehangen. Arumers kom allen aankomende zaterdag naar het sportcomplex de Bining en geniet nog één maal van een ware voetballiefhebber, Jouke Kuipers. 

       

Vanuit de spelergroep zal aan het einde van het seizoen nog een waardige afscheid worden georganiseerd!  

Werving nieuwe leden ‘de kabouters’ (April 2011)
De afgelopen maanden zijn wij als v.v.Arum wéér gestart met de werving van nieuwe jeugdleden, vooral gericht op de jongste categorie de H-pupillen in de leeftijd van 5-6 jaar. Op dinsdag 19 aprilj.l. was het dan eindelijk zover, als v.v.Arum mochten we 11 spelers welkom heten; Gerben Brouwer, Margriet de Boer, Jesse Feenstra, Marike Gillebaard, Jasper Hylkema, Dean Jaspers, Judith Bosch, Liam vd. Heuvel, Wilco Strikwerda, Menno vd. Veen en Redmer Fokkema.

 

Jeugdspelers en trainers opgelet! (April 2011)
De penalty bokaal komt er wéér aan. Daarom krijgen de trainers van de H’s tot en met de C’s een briefje, daarop kunnen zij jullie score van een 5-tal series van drie penalty’s bijhouden. Van de jongste jeugd mogen de trainers de penalty’s die na de wedstrijd op zaterdag worden genomen, ook meetellen.
De briefjes kunnen worden ingeleverd bij één van de jeugd commissieleden. Aan het einde van het seizoen (vrijdagavond 3 juni) zal d.m.v. een gezamenlijke eindronde de winnaar uiteindelijk bekend worden.

 
  

v.v.Arum weet weer wat verliezen is, maar is drie shirtsponsors rijker (17 April 2011)
Afgelopen zaterdag werd er volop gevoetbald op het sportcomplex te Arum, maar liefst 6 teams mochten thuis hun tegenstanders verwelkom. Onder geweldige weersomstandigheden trapten onze H-pupillen om 9:00 uur af tegen Irnsum, waar de uitwedstrijd met 12-0 verloren ging hielden onze jongste pupillen prima stand, het werd uiteindelijk 0-2. Een prima resultaat, waarna het team vol trots op de foto ging. De aanleiding hiervoor was dat zaterdag voor de eerste keer in het nieuwe tenue werd gespeeld, welke is aangeboden door Noord Nederlandse Zonwering Industrie (meer info, klik hier->NNZI) gevestigd te Witmarsum. NNZI zal onze voetbal vereniging de komende seizoenen financieel ondersteunen. Hiervoor onze dank! 

Foto: H-pupillen

 Er was nog een team deze dag welke ook flitsend in hun nieuwe tenue de kleedkamer uit kwamen, ons enthousiaste dames team. Aan het begin van het seizoen was het team compleet, gedurende het seizoen de begeleiding perfect, maar waar blijven de shirts…. vanaf zaterdag is dus het dames-team te bewonderen in het klassieke v.v.Arum shirt met een logo-opdruk aan de voorkant van Party Service van der Zee (meer info, klik hier-> siteen aan de achterzijde de opdruk van Administratiekantoor AHT. Deze combinatie van sponsoring is vooralsnog uniek te noemen, onze plaatselijke fotograaf heeft dit reeds ondervonden. Waar gebruikelijk één foto volstaat, moesten er nu twee gemaakt worden om de gehele sponsoring vast te kunnen leggen. De genoemde bedrijven zullen onze voetbal vereniging de komende seizoenen financieel ondersteunen. Ook hiervoor onze dank! 

Daarwaar wij onder de indruk waren van het mooie tenue, lieten de dames van SDS zich hierdoor niet afleiden, met een eindstand van 0-3 mochten verlieten de dames het veld.

  

 Foto: voorkant tenue met opdruk Party Service van der Zee

 Foto: Achterkant tenue opdruk Administratiekantoor AHT  

Voor de vereniging qua presentatie een geslaagde zaterdag, alleen bleven de punten niet in Arum achter. Komende week zullen alle teams weer volop de training met plezier hervatten om zo aankomende zaterdag van zich te laten spreken. Voor komende zaterdag alvast heel veel succes toegewenst!  

First Action door v.v.Arum op vrijdagavond 8 april a.s. (April 2011)
Welke vereniging kan niet wat extra geld in de clubkas gebruiken?
Twee jaar geleden heeft de vereniging ook deze actie huis aan huis gehouden om extra geld te genereren voor de clubkas. Deze First Action willen we graag nog een keer herhalen en wel op vrijdag 8 april a.s. Het is de bedoeling dat de jeugdleden van onze vereniging vrijdagavond bij u thuis langs komen, om u diverse artikelen o.a. vogelhuiskaarsjes, kleurpotloden, 9-delige schrijfset, thermometer, herbruikbare ijsblokjes, gasaansteker, citronella fakkels, pennenset de luxe en natuurlijk de varia puzzelboekjes. Verkoopprijs per artikel: € 2,50
De opbrengst van deze actie zal volledig aan jeugdactiviteiten als sportman v/h jaar, penalty bokaal en jeugdvoetbalkamp worden besteed.

Makkun-Arum-Mulier jeugdtoenooi in de zaal (19 – 27 februari 2011)
Alweer voor de 18de keer is in de sporthal van Makkum het MAM-toernooi gehouden. Verspreid over de maandag, dinsdag en woensdag werden verschillende poules afgewerkt. De deelname bij de F-jes viel wat tegen, 5 teams in totaal. Dit kon in 1 poule gespeeld worden. Tijdens de laatste wedstrijd trok de begeleiding van Makkum F3 de trukendoos open door alle 10 spelers het veld in te sturen, dit deed Mulier toen ook, echter met een overtal van 3 kon Makkum de wedstrijd niet naar zich toe trekken. Tijdens de prijsuitreiking zei een van de spelertjes van Mulier, dat hij het machtig vond, dat zij allemaal het veld in mochten. Zie ook de foto’s op de site van vv Makkum onder fotoarchief. De spelers vonden het geweldig, dat zij allemaal een medaille kregen. De rangschikking was Makkum F1, Mulier F1, Makkum F2, Arum F1 en Makkum F3
Op de dinsdag werden door de E-pupillen in 2 poules gespeeld. In de B-poule streden 5 teams om de prijzen. Mulier E2 en Makkum E3 scoorden naar hartelust. De rangschikking was Mulier E2, Makkum E3, Makkum E4.
In de A-poule werd er ook flink gescoord, maar niet zo veel als in de B-poule. De eindstand, Makkum E1, Mulier E1, Arum E1 en Makkum E2. Tijdens het toernooi gebeurde er nog iets grappigs. Mulier was al aan het spelen en kwam tot ontdekking, we missen een speler, deze zat nog op de tribune met zijn DS te spelen, hup vlug nog naar de hal en starten maar. Het bleef in deze poule tot de laatste wedstrijd spannend wat betreft de plaatsen 2, 3 en 4. Arum kon bij winst tegen Makkum E2 tweede worden, bij een gelijkspel derde en bij verlies vierde. In een spannende wedstrijd kwam Arum twee keer op voorsprong maar moest in laatste minuut nog een tegen goal incasseren. Eindstand 2-2, en dit betekende dus een derde plaats in de eindrangschikking.
De woensdag was voor de D-pupillen, jammer is het dat Arum dit seizoen geen D pupillen heeft, zo ging de strijd tussen Makkum en Mulier. In de B-poule deden 2 meisjes teams mee. In deze poule hebben we heel weinig doelpunten gezien. Na 2 wedstrijden was er slechts 1 x gescoord Eindstand Mulier D3, Makkum D4, Makkum DM en Mulier DM.
Gelukkig werd in de A-poule het net wel meerdere malen gevonden. Dit is ook meestal, de poule waar het fanatiekste gevoerbald wordt. De eindstand, Makkum D1, Makkum D2, Makkum D3 en Mulier D1.
We bedanken de sponsor Autorijschool A. Poog, de scheidsrechters en verdere begeleiding van de teams. Het was weer een geslaagd toernooi. De teamfoto’s kunt u vinden op de site www.vvmakkum.nl onder het kopje fotoarchief.

v.v.Arum senioren bij Boppeslach Kafee (24 februari 2011)
Donderdagavond zijn onze senioren van de v.v. Arum te gast als publiek bij het live programma Boppeslach Kafee van Omrop Fryslan. It Boppeslach kafee staat donderdagavond volledig in het teken van damesvoetbal. Te gast is het eredivisieteam van SC Heerenveen. 
Utstjoering mist, www.omropfryslan.nl/TV_Boppeslach_Kafee_24-02-11-1830.aspx

Supporters langs de lijn, achter omheining! (Februari 2011) 
Zaterdag 22 januari j.l., eindelijk mocht het vlaggenschip van de v.v.Arum weer de wei in om een vervolg te geven aan de competitie met als tegenstander Foarut. Een middag om lekker weer bij het voetbal te komen kijken, gelukkig deden veel supporters dat en stellen we ook zeer op prijs. Dat helpt ons altijd en bij elke wedstrijd!
Maar soms werkt het ook tegen je, als niet alle regels worden nageleefd welke de KNVB aan ons als verenigingen heeft beschreven. Een bezoek van een waarnemers van de KNVB heeft deze middag geconstateerd dat wij als bestuur in gebreke zijn gebleven voor wat betreft de naleving van de ordermaatregelen. Tijdens de wedstrijd tegen Foarut is geconstateerd dat een gering aantal toeschouwers binnen de omheining stond zonder dat daar vanuit de v.v.Arum tegen werd opgetreden. Gezien het geringe aantal, zal de KNVB het voorlopig houden op een officiële waarschuwing. Mocht de KNVB in de toekomst constateren dat weer de ordermaatregelen niet worden nageleefd is de KNVB genoodzaakt dit voor te leggen aan de tuchtcommissie. Dit kan voor ons als vereniging leiden tot geldboetes en punten in mindering!
Gezien wij onze behaalde wedstrijdpunten koesteren en het geld graag aan andere doeleinden willen besteden, willen wij alle supporters van v.v.Arum vragen de bovenstaande ordermaatregelen te handhaven. Indien het zich voordoet, elkaar op bovenstaande te wijzen ook indien het supporters van de tegenpartij betreffen.

  

Japan wint in Makkum (12 februari 2011)
Afgelopen zaterdag werd alweer voor de 29ste keer het onderlinge zaalvoetbaltoernooi van de v.v. Arum voor leden(kader) en donateurs vanaf 14 jaar gehouden. In de Sporthal te Makkum kwamen 6 teams, in totaal 36 spelers, in actie. Japan won, na een spannende strijd, de zogenaamde Asian- Cup. Op de foto staand v.l.n.r. de winnaars Japan: Jelle Tolsma, Dianna Draaisma, Jeroen van Dellen en Sander de Boer. Zittend v.l.n.r.: Tjeerd Hoekstra en Wilco Zeemans.

 

 

Gezellig ‘Maat’ klaverjassen! (februari 2011)
Het is winterstop, dus tijd voor ontspanning. Vandaar dat we dit jaar weer twee keer het klaverjassen op ons winterprogramma hebben staan. Een avondje op een ongedwongen wijze een kaartje leggen. Elk seizoen blijkt deze avond weer een gezellig en sportief festijn te zijn in de Herberg De Gekroonde Leeuw. De eerste maat-klaverjas-avond werd gehouden op vrijdag 4 februari j.l. , de organisatie was in handen van Hidde Reinsma en Jan Hibma. In totaal hadden zich hier maar liefst 40 deelnemers voor opgegeven. Een geweldige opkomst! Voor aanvang werden de spelregels nog even kort toegelicht, waarna de kaarten konden worden geschud. Totaal werden er 4 boompjes gespeeld, waarna om ca. 23:59 uur de eindstand kon worden opgemaakt. De vleesprijzen zijn uitgereikt aan de volgende winnaars:

1e prijs Meidert de Boer & Folkert Brouwer 7042 pnt
2e prijs Rienk Reinsma & Lieuwe Reinsma 6985 pnt
3e prijs Douwe Konst & Willy Brouwer 6872 pnt
4e prijs Oane Dijkstra & Kerst Heida 6637 pnt
5e prijs Jacob van Althuis & Hidde Reinsma 6568 pnt
6e prijs Tjeerd Epema & Feite Damstra 6539 pnt

De aanmoedigingsprijs ging dit keer naar Anno van der Veen & Dyotta Goedbloed met 4959 pnt. 
   

De volgende maart-klaverjas-avond staat gepland voor vrijdag 11 maart. Om de avond tijdig te beginnen verzoeken wij de deelnemers om 19:15 uur aanwezig te zijn! De deelname voor u en uw introducé is € 2,50 p.p. Wilt u aan deze gezellige kaartavond meedoen, geef u dan op voor woensdag 9 maart bij Hidde Reinsma, tel 642027. Tot dan!

  

Onderling zaalvoetbaltoernooi v.v.Arum - Stormvogels'64 (15 januari'11)
Afgelopen zaterdag werd het onderlinge zaalvoetbaltoernooi weer gehouden tussen de zusterverenigingen v.v.Arum en Stormvolges'64 uit Achlum. In de gymzaal van Achlum streden 's morgens eerst de F-pupillen en 's middags waren de E-pupillen aan de beurt. Bij de F-pup. was "Ajax" en bij de E-pup. "PSV" de winnaar. Foto's van dit toernooitje en nog een 30-tal van Sportman van het Jaar 2010 vindt u hier.

Johan Hibma Sportman v/h Jaar (30 december'10)
Tussen Kerst en Oud en Nieuw wordt ieder jaar weer gestreden onder de voetbaljeugd van de v.v. Arum om de titel sportman van het jaar. Na het traditionele zaalvoetbaltoernooi werden de prijswinnaars bekend gemaakt. Johan Hibma mag zich de sportman van het jaar 2010 noemen. Hij was er al jaren achterelkaar dichtbij geweest. Maar deze titel had hij nog niet. Nu in zijn laatste jaar (volgend jaar is hij te oud) won hij ruimschoots.
Hij werd dus overall winnaar van alle eerste prijswinnaarsen de opvolger van Fedde Okkinga. Voor de foto's zie het fotoboek: "Sportman 2010"

Prijswinnaars per catagorie:
Leeftijd 5 t/m 7 jaar
1. Germ Epema
2. Marwin Tolsma
3. Tieme Tolsma
4. Klaas Hibma
5. Andreas Tsjingros

Leeftijd 8 t/m 10 jaar
1. Jorrit Tolsma
2. Hendrik Sytsma
3, Dirk Henk Kuipers
4. Anne Brouwer
5. Pieter Veldman

Leeftijd 11 t/m 13 jaar
1. Johan Hibma
2. Fedde Okkinga
3. Mike van Dorselaar
4. Douwe van der Tol
5. Wessel Hibma
Op de foto: de winnaars per catagorie werden v.l.n.r.: Germ Epema, Johan Hibma en Jorrit Tolsma

 

v.v.Arum deelnemer Havenstadtoernooi zaalvoetbal Harlingen (19 december)
Oudejaarsmiddag dan gaat het weer gebeuren, het echt gezellige Havenstadtoernooi. Het toernooi begint ’s morgens om 10.00 uur en men hoopt om ongeveer 16.00 uur klaar te zijn. De organisatie is in handen van de vvHarlingen en zij hebben 8 teams uitgenodigd. Uit Harlingen natuurlijk vvHarlingen, Zeerobben, Robur en Exstador de andere 4 teams zijn v.v.Arum van trainer Kerst Heida en spelend in de 4e klas zaterdagvoetbal waar ze op de 2e plaats staan. Voetbalclub Mulier uit Witmarsum, dat 6 jaar werd getraind door Johnny Ligthart is 3e klasser en staan op de 5e plaats en daar zitten enkele goeie zaalvoetballers in. En dan is er een team dat heet de Old Stars en daar spelen bekende Harlingers in mee o.a. keeper Johannes Visser, de broerkes Drewes en Johan Janssen en Michel v d Ploeg, kanshebbers dus. AVC uit Sexbierum is de laatste ploeg in dit toernooi, ook zij spelen in de 4e klas zaterdag en staan in de middenmoot.

De scheidsrechters zijn oude bekenden de heer J A Kraak en H Swart, wedstrijdleider is Hielke Jager zijn assistent is Wiebe van Dijk. Mensen die helemaal onmisbaar zijn, zijn Jan van Houten voor de 25e keer verkoopt hij de programma’s, Age Tichelaar was scheidsrechter en is nu grensrechter. Ook al jaren zijn A Speckman en Jan Helvrich de tijdwaarnemers, allemaal trouwe medewerkers dus. Er wordt in 2 poules van 4 gespeeld en er is vervolgens een kruisfinale. De wedstrijd duur is 23 minuten en er wordt gespeeld volgens de knvb regels. Dus het wordt weer gezellig in de Waddenhal op oudejaarsmiddag.

Bron: www.harlingenboeit.nl/nieuws/sport/

Kerst Heida blijft hoofdtrainer bij v.v.Arum (13 december 2010)
Kerst Heida is ook het volgend seizoen 2011-2012 trainer bij de zaterdag 4e klasser v.v.Arum. Het contract met de 49-jarige hoofdtrainer Kerst Heida is met een jaar verlengd. De inwoner van Harlingen heeft het naar zijn zin bij v.v.Arum en voelt zich er prima thuis. Ook de club is tevreden over de samenwerking en daarom is op voordracht van de spelersgroep en met algemene instemming van het bestuur tot contractverlenging besloten.

 

v.v.Arum is blij dat Kerst Heida bij de Arumer club blijft. v.v.Arum verwacht dat de oefenmeester de ploeg beter kan maken en mogelijk voor promotie 3e klasse kan zorg dragen. Daarnaast is de spelersgroep content met de wijze van trainen en coachen van Heida. Er zijn dus alleen maar winnaars bij deze verlenging van het contract.

Bestuur v.v.Arum 

Arumer selectie brengt bezoek aan IJsbaan Kimswerd (2 december 2010)
Het is woensdagavond en ik lees op Twitter (jaja, in Kimswerd hebben ze ook mobiele telefoons met internet) dat het amateurvoetbal van komend weekend, 4 december, is afgelast. Logisch, het vriest en er is sneeuw gevallen dus voetballen met dit weer is natuurlijk niet te doen! Op hetzelfde moment lees ik op de e-mail, inderdaad, alweer op mijn mobiele telefoon, dat de ijsbaan in Kimswerd zijn deuren de volgende dag opent. Het heeft de trainer Kerst Heida een aantal smsjes gekost om dit aan iedereen door te geven, maar uiteindelijk waren alle spelers op de hoogte en diezelfde avond kwamen er ongeveer 15 Arumers een bezoekje brengen aan de ijsbaan in Kimswerd. Een aantal hadden de schaatsen mee, maar hadden het lef niet om ze onder te binden.

Tjeerd Hoekstra verbeterde ondertussen zijn persoonlijk record, Folkert Bruinsma heeft samen met de oude crack Pieter Tolsma vele rondjes gereden en ook Jos Reinsma stond vol trots op zijn nieuwe schaatsen. IJsbrand Dijkstra kan op het veld dan wel ongelooflijk snel zijn, op de ijsbaan had hij een stoel nodig om vooruit te komen. Almer Anema had al snel last van kramp, hij is natuurlijk ook niks gewend en enkele A-junioren hadden ook flink het tempo erin. Rond half negen, toen de lichten werden gedoofd op de ijsbaan verdween een ieder naar binnen. Mark Reinsma kon toen eindelijk zijn ‘kees en wurst’ uit de tas halen en onder het genot van een heerlijk biertje werd de avond besproken. Trainer Kerst Heida had weer vele fantastische verhalen over zijn goede oude tijd, als je al zijn verhalen wilt geloven dan moet hij wel al ruim de 70 zijn gepasseerd…
Maar al met al was het voor mij een geslaagd avondje in het mooie Kimswerd en ik denk dat een bezoekje aan Kimswerd voor deze Arumers dan ook zeker voor herhaling vatbaar is…

Groet uit Kimswerd,
Michiel de Boer
 

P.s. Na afloop van het schrijven van dit stukje lees ik een sms van de afwezige Klaas Tolsma. Hij snapt niet dat Kimswerd en gezellig in één zin passen. Een opmerking die natuurlijk vol frustratie zit over het missen van deze gezellige avond…

Zwarte pieten trainen partijtje mee (29 november 2010) 
Nadat Sinterklaas zijn gezicht had laten zien in Arum, hadden zijn pieten de daarop volgende maandag tijd voor een bezoek(je) aan de training van onze H- en F-pupillen. De pupillen waren erg enthousiast en wilden wel een wedstrijdje spelen met de pieten. Nadat iedereen zich uitgeleefd had, was het tijd geworden om pepernoten en cadeautjes te scoren!

        

In de kantine was het nodige lekkers voor de pupillen en natuurlijk niet te vergeten de cadeautjes, deze werden door de zwarte pieten uitgedeeld (dit doen ze beter dan voetballen). Toen alle cadeautjes waren uitgepakt, werd er nog een lied voor de pieten gezongen en ging iedereen voldaan naar huis. Wat ons betreft zijn de zwarte pieten de volgende keer weer van harte welkom.  

Dubbel gevoel v.v.Arum na 2-2- gelijkspel in KNVB-beker (27 november 2010)
v.v.Arum mocht zaterdag j.l. spelen in en tegen Makkum om de KNVB-beker. Een echte streekderby, met als inzet door naar de 2e KO-ronde om de KNVB-beker. Een uitgelezen kans voor de Arumers om de kater van het mislopen van de 1e periodetitel volledig weg te spoelen en Arum wederom op de kaart te zetten. Makkum komt uit in de 3e klasse A en bezet momenteel de 7e plek in de ranglijst. Het is al weer een tijdje geleden, waar in een officiele wedstrijd de onderlinge voetbalkrachten werden gemeten. Voor de Arumers dus een wedstrijd om naar uit te kijken!
Vele wedstrijden werden afgelopen zaterdag afgelast door de 'winterse' omstandigheden, echter Makkum beschikt over een prima kunstgrasveld, dus kon er op sportcomplex De Braak gewoon gespeeld worden. De vele meegereisde supporters uit Arum werden warm ontvangen, de entree was gratis deze middag en in de kantine was het goed vertoeven. Om 15:00 uur vond de aftrap plaats, nadat de scheidsrechter van deze middag dhr. Dreves hiervoor het signaal had gegeven. De eerste 15 minuten van de wedstrijd had Makkum zichtbaar het overwicht en creerden een aantal mogelijkheden om het overwicht in een doelpunt om te zetten. De Arumers hielden goed stand, door positioneel goed te blijven voetballen en een aantal uitstekende reddingen van keeper Robert Rinia. De Arumers kregen gedurende de eerste helft meer grip op het spel van de Makkkumers en kwamen een aantal keren gevaarlijk door. Zo werd Julius de Snoo vaak goed gezocht en verdeelde hij met Nico Bruinsma en Ronald Reinsma de ballen op de gevaarlijke en snelle jongens als vooral Ysbrand Dijkstra en Tjeerd Hoekstra. Na balverlies en misverstanden in de as op het middenveld, was het uiteindelijk toch Makkum die door een nauwkeurig afstandschot op voorsprong kwam, 1-0. De Arumers bleven voetballen en waren zeker niet de mindere ploeg in deze fase van de 1e helft, een aantal goede kansen bleven onbenut. Toch kwam de gelijkmaker kort voor rust mede doordat de druk te groot werd. Een hoekschop bracht de beidde ploegen weer in evenwicht,  een speler van Makkum liet zijn eigen keeper volledig kansloos, 1-1 was de ruststand.

  

Nadat zowel de spelers als de aanwezige supporters zich lekker hadden opgewarmd, kon aan de tweede helft worden begonnen. De Makkumers begonnen goed aan de tweede helft, ze probeerden Arum vast te zetten. Grote kansen leverde dit niet op. De solide verdediging o.l.v. de goed spelende Lammert Wagenaar als laatste man gaf geen krimp. Na ongeveer een kwartier spelen had Arum een super aanval vanuit de omschakeling. Als hazen schoten ze er vandoor en de bal ging als een speer naar Nico Bruinsma en met een gewapende sliding kwam de bal bij Ysbrand en hij scoorde beheerst de 1-2, GOAL-GOAL-GOAL. Makkum had moeite om het niveau van de eerste helft te evenaren, waar de Arumers brutaal en nuttig van wisten te profiteerden. Van kou was bij de Arumer supporters géén sprake meer, zeker niet nadat de 1-3 door wederom Ysbrand Dijkstra werd gescoord. Echter had de scheidsrechter samen met de grens buitenspel geconstateerd, waardoor het doelpunt uiteindelijk niet werd toegekend. Naar achteraf bleek een beslissend moment in de wedstrijd. Makkum begon na de al dan niet terecht afgekeurde 1-3 beter te spelen. Makkum pakte het initiatief en door een voorzet vanaf rechts werd fraaai binnen gekopt, 2-2. Met nog 15 minuten officiele speeltijd en twee ploegen die voor de winst gingen, werd een begin van een spannend slot hiermee aangekondigd. De veldverlichting werd ingeschakeld, zodat ook in de slotfase het spel goed te volgen bleef. Makkum drong nog wel aan, maar de Arumer defensie bleef prima op de been. Na 90 minuten en nog enkele minuten blessure tijd klonk het eindsignaal, met een stand van 2-2 op het scorebord.

Na een uiterst sportieve wedstrijd moest de penaltyreeks uiteindelijk nog de beslissing brengen en dus moesten de kleumende supporters na 90 minuten de kou nog wat langer trotseren alvorens men de warme kachel kon opzoeken. Waar in strafschoppenseries de doelverdedigers vaak een hoofdrol vervullen was dat zaterdag niet het geval. Integendeel. Beide goalies speelde bij alle 10 strafschoppen geen enkele rol van betekenis. Makkum benutte alle 5 strafschoppen feilloos terwijl de eerste 4 spelers van Arum (Ronald, Tjeerd, Folkert en Ysbrand) dat ook deden. Bij een 5-4 penalty stand was het de aanvoerder van Arum die de laatste penalty via de lat over de goal schoot, waardoor Makkum zich plaatste voor de volgende ronde van de KNVB-beker. Trots en met opgeheven hoofd en de borst vooruit verliet Arum zonder een nederlaag het bekertoernooi, waarin de Arumers hebben laten zien dat zij niets onder doen voor de vele 3e klassers. Makkum was er vanmiddag rijp voor, zij speelden mede door toedoen van Arum niet goed, zij hingen in de ring voor 10 tellen, maar door ervaring op hoger niveau en natuurlijk hun eigen klasse en overtuiging heeft Makkum de Arumers een hak kunnen zetten. Met deze tweede teleurstelling van dit nog prille seizoen zien we Arum groeien tot een team, die wellicht straks wel dat laatste stapje richting een prijs kan maken. 

Reactie van de aanvoerder van Arum Rudmer Foppema na afloop van de wedstrijd; “Echt balen, maar we kijken weer vooruit….of foarût!". De tegenstander voor komende zaterdag.  

Scorebord in gebruik genomen (Oktober'10) 
Na eerst de nodige voorbereidingen te hebben getroffen, is de v.v.Arum een digitale scorebord rijker. Een ware aanvulling voor ons toch al mooie sportcomplex. Het scorebord is geplaatst tussen de dug-outs gelegen aan het hoofdveld, welke op afstand (evt. vanuit de kantine) bediend kan worden.

     

Namens de v.v.Arum willen we de vrijwilligers bedanken voor hun getoonde inzet om de plaatsing en werking mogelijk te maken. Het bord plaatsen is al een kunst (zie bovenstaande foto), echter manier vinden om het scorebord te voorzien van spanning was ook een leuke uitdaging, waarvoor vele oplossingen zijn aangedragen.  

Ook sportsector per 1 juli 2008 rookvrij (Aug´08)
Per 1 juli j.l. is de sportsector tegelijk met de horeca-, kunst- en cultuursector rookvrij. Roken in sportaccommodaties is vanaf die datum door de overheid niet meer toegestaan. De belangrijkste overweging voor dit verbod is dat de sportvereniging een gezonde omgeving moet bieden aan sporters, bezoekers en jeugd. Dit verbod gold al voor de gemeentelijke sportaccommodaties en is per 1 juli j.l. dus uitgebreid met de buitensporten en de commerciële sportaanbieders.
De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) handhaaft het rookverbod namens het Ministerie van VWS. Door zich niet aan deze nieuwe Tabakswet te houden riskeert de voetbalvereniging een officiële waarschuwing of een geldboete van maximaal € 2.400,-.

Bedenk je dus goed wat de gevolgen voor onze vereniging kunnen zijn als iemand zich niet aan de regels houdt. Spreek in het belang van de vereniging gerust teamgenoten, andere leden, de tegenstander of toeschouwers aan wanneer zij zich niet aan deze nieuwe regels houden.

Meer informatie kan je vinden op www.horecarookvrij.nl en www.Postbus51.nl.  

Bestuursmededeling inzake het alcoholbeleid
Aan alle leden en bezoekers van v.v.Arum tijdens de officiële competitiewedstrijden van onze elftallen is het uit het oogpunt van veiligheid nog steeds verboden non-alcoholische dranken en alcoholische dranken in glas buiten de kantine te nuttigen. Ook op het aangrenzende terras is dit dus niet toegestaan. Tevens is het nog steeds niet toegestaan om alcohol (zowel in glas, plastic als kunststof) ergens anders dan op het afgebakende terras grenzend aan de kantine te nuttigen.
Deze regel is ingesteld door de KNVB. De KNVB zal er streng op toezien dat clubs zich aan deze regel houden. Geldboetes van 800 euro zijn reeds uitgedeeld aan verschillende clubs. Een andere maatregel is het in rekening brengen van verliespunten. Als bestuur doen wij daarom een dringende oproep aan onze leden, supporters en bezoekers om zich te houden aan deze regel. Er zal door wedstrijdcoordinator hierop worden gecontroleerd.
Reeds een aanvraag ingediend bij de gemeente Wunseradiel voor een terras vergunning, zodat op het terras gelegen voor de kantine wel alcohol mag worden gedronken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Terug naar boven